Мога ли да върна или да заменя продукт?
Съгласно Закона за защита на потребителите, имате право да се откаже от сключения договор от разстояние (поръчката) в срок от 14 /четиринадесет/ дневен срок, считано от датата на получаване на стоката.

За целта, в рамките на този срок трябва да ни уведомите устно чрез телефонно обаждане или писмено чрез електронната поща на посочените в секция контакти телефонен номер и електронната поща. Ние ще ви изпратим на електронната поща бланката, която е необходима за връщане/замяна на продукт.

За да уважим желанието Ви за връщане или замяна на стоката и да приемем върната от Вас стока, е важно да бъдат спазени следните условия

 1. Не са изминали повече от 14 дни от датата на доставка

 2. В обратно изпратената пратка освен бланка за връщане на закупена стока, трябва да бъде приложено и доказателството за закупуването (касов бон, фактура).

 3. Задължително условие е върнатите продукти да са в изряден търговски вид, чисти, без странични миризми, в оригинална опаковка и с етикети, без да са използвани или преминали някаква обработка ( пране, гладене и др. )

 4. При връщане на продукт в заявлението задължително трябва да бъде посочена банкова сметка и име на титуляр, по която да бъде възстановена сумата, цената на продукта. Възстановяваме сума единствено към българска банкова сметка. Възстановената сума е в български лев.

Обърнете внимание, че:

 • Продуктите могат да бъдат върнати или заменени единствено в отговарящи на условията в т.3

 • Пратки, изпратени с към нас с наложен платеж няма да бъдат приети.

 • Доставката за всички върнати стоки е за сметка на клиента.

 • След като получим Вашата пратка в нашия склад, съдържанието на пратката ще бъде проверено и обработено от нашия екип.

 • Стойността на върнатите продукти ще ви бъде възстановена в рамките на 14 календарни дни от датата на приемане на пратката.

 • Пратки изпратени до офис на куриерска фирма няма да бъдат приети.
 • Не могат да бъдат върнати компресивни чорапи с клас на компресия 1 и 2, консумативи за еднократна употреба, изделия и стоки за ходилата ( пръсторазделители, подложки и стелки за ходило) и продукти изработени съобразно изискванията на потребителя или по негова индивидуална поръчка.


Какво да правя ако съм поръчал/а грешен размер?

 • Ако сте закупили от сайта amedicabg.comпродукт, който е неподходящ за Вас размер (не по вина на нашия екип), можете да го замените с правилния в рамките на 14 дневен срок, считано от датата на получаване муПратки, изпратени с към нас с наложен платеж няма да бъдат приети.
 • Клиентът задължително трябва да уведоми Ортопедичен магазин АЛФАМЕДИКА, чрез телефонно обаждане или писмено на електронната поща посочени в раздел „Контакти“, за своите искания и намерения.
 • Клиентът изпраща стоката, която иска да замени в рамките на посоченият по-горе 14 дневен срок.
 • Задължително условие е върнатите продукти да са в изряден търговски вид, чисти, без странични миризми, в оригинална опаковка и с етикети, без да са използвани или преминали някаква обработка ( пране, гладене и др. )
 • Пратки изпратени до офис на куриерска фирма няма да бъдат приети.
 • Доставката за всички стоки и в двете посоки е за сметка на клиента.
 • След получаване на стоката екипът на АЛФАМЕДИКА извършва преглед за съответствие с посочените по-горе условия. В случай, че продукта отговаря на тях, в рамките на 1-2 работни дни, АЛФАМЕДИКА изпраща желания от клиента размер. Като задължително го уведомява за това.
 • Не могат да бъдат заменени компресивни чорапи с клас на компресия 1 и 2, консумативи за еднократна употреба, изделия и стоки за ходилата ( пръсторазделители, подложки и стелки за ходило) и продукти изработени съобразно изискванията на потребителя или по негова индивидуална поръчка.