Как да изберем ортопедичен колан за кръста

Все повече хора се оплакват от болки в долната част на гърба и кръста.

Болката често се дължи просто на претоварване, лоша стойка или стресиращ начин на живот, но не са редки случаите, когато причината е травма или изменения в лумбалната област като дискова херния.

Не е случаен фактът, че в подобни случаи все по-често лекари и специалисти препоръчват носенето на  ортопедичен колан за кръста. Това е така, защото правилно подбраният ортопедичен колан за кръста наистина може да помогне за облекчаване на болката и запазване на подвижността, но изборът на такъв може да се окаже сериозно предизвикателство.

В следващите редове ще ви дадем основни насоки, за да ви улесним в избора на най-подходящия за вас колан за кръста.

Преди да започнете да търсите ортопедичен колан за кръста, трябва да определите мястото на болката.

Усещате болка в горната част на кръста към ребрата, в средната част или по-скоро ниско долу? Ако локализирате болката в долната и средната част на кръста, можете да изберете по-нисък ортопедичен колан с височина между 20 и 26 см. При болка в горната част на кръста , потърсете колан с височина между 26 и 32см.

Втора стъпка е да определим степента на стабилизация, която предоставя колана или казано по друг начин до каква степен ограничава движенията на кръста. Това се определя основно от броя и твърдостта на шините.

Изберете колан за кръста съответстващ на проблема ви. За щастие се предлагат модели с различни степени на стабилизация ( основна, средна, висока и екстра висока) отговарящи за различни типове проблеми и заболявания. Например, при дискова херния са подходящи колани със средна и висока и висока степен на стабилизация. От друга страна, ако болките са мускулни или се дължат на претоварване или схващане, то ортопедичен колан с основна до средна степен на стабилизация би свършил чудесна работа.

Уверете се, че ортопедичният колан е изработен от мек, еластичен текстил, който позволява на тялото да диша и не предизвиква запарване и раздразнения на кожата. Също така, да бъде достатъчно тънък, за да може да остане незабележим под дрехите, когато го носите.

Не правете компромис с качеството. Качествените ортопедични колани за кръста варират между 95 и 300 лв. Не жертвайте здравето си само защото качественият продукт ще ви струва малко повече. Тялото ви няма резервна част, която да бъде заменена, ако се увреди от некачествен продукт.

Размерът има значение. Ако искате избраният от вас ортопедичен колан да бъде настина полезен и да почувствате облекчение в областта на кръста, то от изключителна важност е да бъде подходящият за вас размер. Качествените ортопедични колани за кръст се предлагат в минимум три размера. Разбира се има случаи, когато е само един универсален размер, но тогава самата конструкция на колана позволява да регулирате дължината му според вашите мерки.

Не забравяйте за гаранцията. Никой, който не е сигурен в качеството на предлагания от него продукт, няма да ви предложи гаранция за качество. Когато пристъпите към покупката на ортопедичен колан за кръста се уверете, че той има гаранция за качество или може да бъде заменен ако се окаже, че сте избрали неподходящ модел или размер.

 Виж всички колани за кръст

 

Related Products

Ортопедичен колан за...

Цена 168.00 ЛВ
Ортопедичен Колан за дископатия и дискова херния, който осигурява комфорт, стабилност и облекчаване на болките в кръста. Четири пластични метални...

Лумбален колан при...

Цена 115.00 ЛВ
Висококачествен лумбален колан за кръста подходящ при дископатия и дискова херния. Стабилизира кръста и намалява напреженията и болката в...

Колан за дискова херния

Цена 116.00 ЛВ
Колан за дископатия и дискова херния, който осигурява комфорт, стабилност и облекчаване на болките в кръста. Подпомагат мускулатурата и...