Много  от нас живеят с плоскостъпие без да имат особени  оплаквания. Несериозното отношение към този проблем, води до други по-сероизни проблеми. Чести последствия са  не само болките в гърба и краката, но и изтръпването им  дори през нощта, дискова херния, радикулит, хроничната  умора.

А Вие жертва ли сте на плоското стъпало?


Чести причини за плоскостъпие са наследственото  предразположение и наднорменото тегло. Продължителното  стоене прав (сервитьори, фризьори, стоматолози, учители)  или прекомерното натоварване (физически работници) също оказват съществено влияние. Една  от най-честите причини обаче е продължителното носене  неподходящи и най-вече на тесни, модни обувки с високи  тoкчета. В началото се проявява като, изтръпване и бърза  умора или тежест след продължително ходене или стоене  прав, затруднява се придвижването, а бягането и скачането  стават невъзможни.

Как да се спасим?


Ако не се вземат навременни мерки, при сериозна деформация на ходилото, може да се наложи и оперативна намеса. Един от най-достъпните и ефективни методи, както за превенция, така и за подпомагане на ходилото, е използването на ортопедични стелки

Ортопедичните стелки доказано помагат при облекчаването на болката.

Ефектът от стелките настъпва бързо, болките и умората изчезват, започналото изкривяване на пръстите спира, и в повечето случаи пръстите възстановяват правилното си положение.

Индивидуалните ортопедични стелки са най-добият начин да си помогнете.


Стъпалото на човека е като пръстов  отпечатък, при всички хора стъпалата са различни, дори и при един и същ човек лявото и дясното стъпало се различават. Затова индивидуалните стелки са за предпочитане пред стандартните универсални стелки.  Изработването на стелки за всяко стъпало, според измененията в структурата му, е предпоставка за максимално благоприятния ефект от стелката.

Алафамедика Ви предоставя възможност за безплатен преглед на ходилата и консултация със специалист.

 

 

ЗАПАЗИ ЧАС ЗА ПРЕГЛЕД ОНЛАЙН

ЗАПАЗИ ЧАС НА ТЕЛ: 0878 81 03 81


Адрес: гр. Сливен, ул. Одрин №17Follow us on Facebook